Ayurvedische behandelingen, Cranio Sacraal therapie, Rigpa, triggerpoint therapie en Raja Yoga

Hoe breng je je energetische trilling op een hoger niveau?

Posted by Frans Bossenbroek - January 7th, 2014

Hoe breng je je energetische trilling op een hoger niveau?

Ieder individu heeft zijn eigen trilling….we bestaan volledig uit energie. De energie is niet statisch, maar verandert constant.

Alles in het universum is opgebouwd uit energie en materie en alles heeft een energetische trilling . Energetische trillingen trekken soortgelijke trillingen aan . Dit wordt verklaard door de Wet van Aantrekkingskracht : soort zoekt soort.

Het menselijk lichaam bestaat uit voor 99 % uit energie en voor 1 % uit materie . Wat interessant is, is dat we de neiging hebben om 99 % van onze aandacht te richten op wat we kunnen zien , dus op slechts 1 % materie. Het is een feit dat het grootste deel van het lichaam uit onzichtbare energie en materie, en energetische trilling bestaat en deze onzichtbare energie heeft de meeste invloed op het lichaam.              In dit artikel wordt ingegaan op de betekenis van je innerlijke groei, het verhogen van je vibratie , en hoe je dit kan doen ! Je omgeving is slechts een weerspiegeling van wat je energetische trilling aantrekt in je leven .                                                                                                                                                             Het verhogen van je trilling helpt je jezelf te manifesteren op veel hogere niveaus van bewustzijn en kracht. Door je vibratie te verhogen kan je beter afstemmen op je ware zelf , je natuurlijke roeping , je doelen en je dromen . Hierdoor verbindt je je met vrede , liefde en geluk . Dit is waar je je passie, doel en missie zal ontdekken. Dit is waar je succes en voorspoed ervaart. Dit is wat het leven de moeite waard maakt, dit is waar je van het leven gaat houden .

 

De wetenschap van energie en trillingen :

Er zijn twee vormen van energie : kinetische en potentiële . Kinetische energie is energie in beweging en potentiële energie wordt opgeslagen in de stof , deze is bewegingloos . Op dit moment werkt de kinetische energie voor jou, en potentiële energie wordt opgeslagen en  wacht totdat het wordt aangesproken. Je hebt zoveel energie als nodig is om je doelen uit te voeren. Je hebt onbeperkte kracht en energie, maar deze energie wordt niet aan u geopenbaard totdat je je vibratie weet te verhogen tot het niveau van bewustzijn waarin deze energie bestaat.

Materie heeft ook een vibratie die een aantrekkende werking heeft. Er zijn drie vormen van materie : vast, vloeibaar en gas . Wat we waarnemen als mens is materie . Vaste materie (stof) bestaat uit dicht opeengepakte moleculen met een lage trilling in een bepaalde vorm en grootte. Vaste materie is dicht, zwaar , en beperkt. De moleculen in vloeibare materie zijn verspreid en geeft vloeistof dus een hogere vibratie . De moleculen in gas zijn het meest verspreid en deze moleculen zijn vrij te stromen in alle richtingen waardoor het de hoogste vibratie heeft . Hoe hoger je energetische trilling is , hoe lichter , gelukkiger en vrijer je zult voelen en wordt .

 

De energie en trilling van mensen :

Gedachten, intenties en emoties creëren (bij de mens) een vibratie . Deze trilling wordt ook beïnvloed door ervaringen en de omgeving . Wanneer je je bewust bent van je vibratie en wat het met je doet , kun je ervoor kiezen om je vibratie te verhogen door te kiezen voor positieve gedachten en emoties en op deze wijze je helpen je beter af te stemmen op het grotere geheel. Er zijn oneindig veel manieren om je vibratie te verhogen . De sleutel is je bewust zijn van wat je doet .

Het lijkt erop dat iedereen, onbewust een zeker doel heeft in het leven. Je niveau van bewustzijn en vibratie maken duidelijk op welke wijze jij met jouw lot/doel omgaat ongeacht of het vervelend of juist verwonderend is. Lagere trillingen resulteren in meer leed en vaak ook : negatieve gedachten ( klagen , excuses , “de schuld te geven” ) , negatieve emoties ( woede, angst , schaamte , jaloezie , schuld , verdriet ) en negatieve uitkomsten ( conflict , pijn, ziekte , verlies , ongeval , trauma , drama ) .                                Hogere trillingen leiden tot meer liefde en omvatten positieve gedachten (dankbaarheid , waardering , overvloed ) , positieve emoties ( vrede, vreugde , compassie , acceptatie) , en positieve uitkomsten (gezondheid, geluk , succes en voorspoed) .

Hoe je je voelt is de belangrijkste variabele voor jouw vibratie . De emotionele trilling die je uitstraalt trekt situaties en scenario’s aan, die matchen met je uitstraling. “Wat je uitstraalt/uitdraagt is wat je terug krijgt”. We hebben het allemaal al eens gehoord : het universum is neutraal , het  bevoordeelt  niemand. Het universum geeft je gewoon wat je vraagt . Er zijn meerdere manieren om je vibratie te verhogen tot een hoger niveau van liefde , compassie, waardering en overvloed .

 

Hoe verhoog je nu je energetische trilling :

• Streef naar hogere niveaus van bewustzijn en waarheid

Focus op het verhogen van je vibratie

• Wees aanwezig in het nu

• Stel dagelijks positieve intenties

• Word je bewust van je energielichaam en van  je innerlijke lichaam

• Heb oog  voor de natuur, zon, water,  planten en dieren, en verbind je hiermee

• Luister naar en maak muziek

• Dans, speel, beweeg, strekking, spring

• Lach , laat je zien, bevestig anderen

• Leef hartstochtelijk in elk moment , voeg waarde toe aan elk moment

• accepteer hetgeen nu is

• verbind je met anderen

• Vergeef en laat gemakkelijker en vaker los

• Probeer nieuwe dingen, daag jezelf uit , stap buiten je comfort zone

• Eet goed , drink veel water , focus op lokale , natuurlijke en biologische voeding

• help en ondersteun  anderen , zonder verwachtingen

• Lees inspirerende teksten/boeken, schrijf,  onderzoek, zoek het avontuur , ga reizen

• Inspireer uzelf en anderen

• Erken je successen én de successen van anderen

Samenvattend:

Het menselijk lichaam en zijn ervaring bestaat uit energie en materie, deze hebben energetische trillingen. Deze vibratie bepaalt de uitkomsten van jouw werkelijkheid. Bij lagere vibraties beperk je je bewustzijn en dus heb je beperkte toegang tot jouw superkrachten. Bij hogere vibraties  verbind je je met je ware zelf. Je voelt je dan vrij om je menselijke ervaring volledig te verkennen in dimensies van bewustzijn waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Je kunt alleen die ervaring meemaken, die jouw vibratie toestaat om te kunnen ervaren. Verhoog je vibratie, en zie de groei van jouw ervaring als mens.

 

Leave a Reply

Blog Home