Ayurvedische behandelingen, Cranio Sacraal therapie, Rigpa, triggerpoint therapie en Raja Yoga

Ayurvedische behandelingen

 

Traditionele Ayurvedische Geneeskunde

 

de behandelingen

Momenteel worden alleen de  Ayurvedische lichaamsmassages aangeboden (Abhyanga dit is een onderdeel van een Pancha Karma behandeling (lichaamsreiniging), en marma behandeling

 

Pancha Karma

Het doel van Pancha Karma behandeling is het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Bij veel mensen heeft het lichaam als gevolg van onder andere doelen vastgelegd. Met Pancha worden verstopte lichaamskanalen verwijderd afvalstromen en kunnen worden. Bij zieke personen kan het lichaam zich zo richten op herstel.

 

Een Ayurvedische lichaamsmassage (Abhyanga) bestaat uit een complete lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme olie. De gehele sessie duurt ongeveer 4 tot 5 kwartier. Na afloop is douchen mogelijk.

 

Ayurvedische behandelingen zijn als enige alternatieve geneeswijze goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)!

 

over de AYURVEDA,

AYUR= leven, VEDA= kennis, inzicht; Ayurveda = kennis van de wetenschap van het leven.

De ayurvedische kennis is gebasseerd op kennis welke zich de laatste 5000 jaar in India heeft ontwikkeld op medisch gebied. Dit systeem van praktijk en over gezondheid en ziekte is zo , dat bijna iedereen Ayuerveda zal kunnen begrijpen. Ayurveda leert zelfkennis en zelfontdekking; het moedigt de mensen aan zichzelf te leren wie ze zijn, waarom ze ziek worden en waarom ze gezond blijven. Hierdoor zijn de mensen in staat het leven aan te passagiers zodat ze plezier hebben in het leven kunnen hebben.

 

Gezondheid volgens Ayurveda

Binnen de Ayurveda wordt ware gezondheid verkregen met de term Swastha, betekent ” staan ​​in je ware zelf “.

 

Sama dosha samagnisca sama dhatu mala kriyah
prassanatmendriya manah svastha itya bhidhiyate.

 

Bovenstaande sutra betekent:

“Hij/zij die in zich in zijn ware zelf bevindt, wiens Doshas (biokrachten) in evenwicht zijn, wiens Agni (metabolisme) in evenwicht is, wiens uitscheiding van afvalproducten goed, wiens handelingen juist zijn, en wiens wiens handelingen juist zijn, geest , ziel en zintuigen in extase zijn, hij/zij wordt gezien als iemand die perfect gezond is.”

 

 

Ayurveda is een levenswetenschap die zich richt op de energie van alle dingen; levend en organisch, persoonlijke en emoties aan de hand waarvan de constitutie (dosha) wordt bepaald.

Deze constitutie bepaalt uw vermogen tot gezondheid en de wijze waarop u omgaat met de gebeurtenissen van alle dag.

Er bestaan ​​3 dosha’s: VATA, PITTA en KAPHA .

Door begrip te hebben van je eigen constitutie ben je in staat te bepalen op welke wijze je je energie het beste kan voeden en aanwenden. Wanneer de relatie tussen de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha is verstoord zal je niet prettig in je vel gevoel (geestelijk en/of lichamelijk) en zal je er aan moeten werken om de balans tussen dosha’s te herstellen.

 

eigenschappen

BTWA PITTA KAPHA
droog eerlijk gezegd koud
veranderlijk vettig zwaar
gevonden vloeibaar vettig
vluchtig licht langzaamaan
ruw heet slijmerig
helder dicht
beweeglijk zacht
in detail statisch
licht

 

 

Ieder mens is uniek en toont de dosha’s op zijn eigen wijze. De verhouding tussen de dosha’s geven de vatbaarheid voor ziekten weer.

Waar de dosha’s in harmonie zijn heeft de mens onder alle omstandigheden een prima gezondheid. Er bestaat een samenhang tussen de fysieke constitutie en de geestelijke constitutie. Zij zijn onze natuurlijke basis voor magnetische krachten die  onder invloed staan ​​​​van de lichamelijke constitutie. Hoe meer je in een ontspannen situuatie bent, des te groter/krachtiger zijn je positieve gevoelens.

Een goede spijsvertering is essentieël voor de gezondheid. De stofwisselingsprocessen van het lichaam zijn bepalend voor de warmte energie van het lichaam. Deze energie (AGNI=vuur, ook vuurgod) bepaalt de kracht van het lichaam om ziekten de weerstaan. Ook je kracht wordt bepaald door deze energie. Verstoring van dit proces is een van de oorzaken van ziekte.

Het is verstandig dat voedsel te eten dat je lichaam het beste verteert. Het lichaam is dan optimaal in staat om de voeding op te nemen.

Ayurveda onderscheidt verschillende vormen van Agni in het lichaam en geest. Onvolledige vertering van het voedsel veroorzaakt AMA (=afval). Ama verstopt de energiekanalen in het lichaam leidt tot verstoring van de dosha’s. Dit is de grootste oorzaak van ziekten.

De juiste werking van Agni is essentieel voor een goede gezondheid.

Waar ons dagelijks leven zwaar wordt belast met stress, vervuiling en kunstmatige toevoegingen in het voedsel wordt continu een extra beroep gedaan op de werking van de klieren.

Regelmatige massage van de huid, en zenuwen ontstaan de lymfestroom die een sterke relatie met de immuniteit heeft.

 

 

 

 

 

Blog Home