Ayurvedische behandelingen, Cranio Sacraal therapie, Lymfe drainage, triggerpoint therapie en Raja Yoga

Rigpa Energetic Healing ©

 

Rigpa is een Tibetaans woord dat puur-gewaarzijn betekent, dat vrij is van verstoringen.

In deze staat zijn we gezond en is onze genezing voltooid.

 

Tibetan Rigpa Energetic Healing (R.E.H.) komt voort uit de Sowa Rigpa Healing en is mede beïnvloedt  door de de “Bon-religie”. De Tibetaanse “Bon- religie” is een zeer oude vorm van Tibetaanse sjamanisme. Het is de inheemse religie van Tibet en omdat de Bon religie sterke wortels had in Tibet met diepe inzichten, waarden en middelen, werd het onderdeel van het Boeddhisme – het Bon Boeddhistische pad.

 Naar alle waarschijnlijkheid vindt zowel het Tibetaans boeddhisme als het Hindoeïsme hier hun oorsprong. Het is waarschijnlijk dat veel van de genezingspraktijken van het Boeddhisme en Hindoeïsme een gemeenschappelijke oorsprong vinden in dit Himalaya sjamanisme.

 

Tibetan Rigpa Energetic Healing is een ruim 2.500 jaar oud healing systeem  met de Indiase Ayurveda ( ca. 8.000 jaar oud) als voornaamste basis.  Het werd toegepast door Tibetaanse monniken en binnen deze gemeenschap doorgegeven aan de leerling door de meester.

 

De technieken van R.E.H. werden tot circa 1990 geheim gehouden; tengevolge van deze geheimhouding zou de kennis echter verloren gaan. Daarom is indertijd besloten om deze energetische genezingswijze  in bredere kring te delen. R.E.H. is een echt holistisch systeem van geneeskunde dat de gezondheid van een individu benadert op het niveau van het fysieke lichaam, energie (energetisch) en geest, het heeft een viervoudig doel:  ziekte voorkomen, ziekte  genezen, het leven te verlengen en geluk te koesteren.Ook hier zien we dat de belangrijkste oorzaken van ziekte terug te voeren zijn op drie belangrijke beperkingen van de menselijke geest (begeerte, aversie en onwetendheid).

 

Methodiek

Het Rigpa Energetic Healing systeem kent helende energetische technieken welke zijn gebaseerd op de leringen van de Medicine Buddha. (Het heeft geen religieuse verbindingen). Er wordt gewerkt met frequenties die van invloed (kunnen) zijn op het fysieke- , mentale-, emotionele- en energetische systeem van de mens.

Alles is ontstaan en bestaat uit energie. Zo ook iedere cel en groepen van cellen (organen) in het menselijk lichaam, en alles heeft zijn eigen trilling (frequentie). Wanneer het lichaam in harmonie (in balans) is, voelen wij ons gezond ( zijn we goed gestemd). Wanneer de trillingen verstoord zijn, ervaren wij ongemak, pijn, ziekte ( zijn we ontstemd). Door deze frequenties te beïnvloeden, en terug te brengen naar hun oorspronkelijke trilling ( onze “natuurlijke staat van zijn”), ervaren we weer gezondheid.

Rigpa Energetic Healing kan dus helpen om weer in balans, in harmonie te komen met je lichaam, je geest en een gevoel van welzijn creëren.

 

Enkele voorbeelden wat Rigpa Energetic Healing voor jou kan betekenen:

-Een gevoel van diepe ontspanning

– Geen gedachtes meer hebben

– Je licht voelen

– Het loskomen van vastzittende emoties

– Terug gaan naar herinneringen uit het verleden

– Loskoppelen van herinneringen van de emotie

– Oplossen van spanning in het lichaam

– Oplossen van lichamelijke klachten

– Hulp bij slaapproblemen

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, elke behandeling is anders en heeft een ander effect.

R.E.H. kan je door zijn werking helpen bij het doorbreken van patronen (samsara’s) en kan uitstekend dienen als ondersteuning bij een therapeutisch proces of bij het verlichten van- of oplosen van lichamelijke klachten.

Blog Home