Ayurvedische behandelingen, Cranio Sacraal therapie, Rigpa, triggerpoint therapie en Raja Yoga

Rigpa Energetic Healing ©

 

Rigpa is een Tibetaans woord dat puur-gewaarzijn betekent, dat vrij is van verstoringen.

In deze zijn we gezond en is onze ontwikkeling voltooid.

 

Tibetan R IGPA E nerge H Ealing ( REH ) Komt voort uit de Sowa Rigpa Healing en is mede ontwikkeld door de “Bon-religie”. De Tibetaanse “Bon-religie” is een zeer oude vorm van Tibetaanse sjamanisme. Het is de historische bron van religie en omdat de Bon religie sterke wortels had in Tibet met diepgaande waarden en middelen, het onderdeel van het Bodhisme – het Boneddhistische pad.

 Naar alle waarschijnlijkheid hebben zowel het Tibetaans boeddhisme als het hindoeïsme hier hun oorsprong. Het is waarschijnlijk dat veel van de genezingspraktijken van het Boeddhisme en Hindoeïsme een oorsprong vinden in dit Himalaya sjamanisme.

 

Tibetaans R IGPA E nergetic H Ealing is een ruim 2500 jaar oud healing-systeem en met de Indiase Ayurveda (ca. 8.000 jaar oud) als basis. Het werd toegepast door Tibetaanse monniken en binnen deze mededeling aan de leerling door de meester.

 

De technieken van REH werden tot circa 1990 geheim gehouden; ten gevolgen van deze geheimhouding zou de kennis verloren gaan. Daarom is indertijd besloten om deze energetische genezingswijze in kleine kring te delen. REH is een holistisch systeem van geneeskunde dat de gezondheid van een individu op het niveau van het echt lichaam, energie (energetisch) en geest, het heeft een vierledig doel: ziekte voorkomen, ziekte genezen, leven verlengen en geluk te koesteren .Ook hier zien we dat de oorzaken van ziekte terug te voeren zijn op drie belangrijke beperkingen van de menselijke geest (begeerte, aversie en onwetendheid).

 

Methodiek

Het Rigpa Energetic Healing systeem kent hellende energetische technieken welke zijn gebaseerd op de leringen van de Medicine Buddha. (Het heeft geen religieuze verbindingen). Er wordt gewerkt met frequenties die van invloed (kunnen) zijn op het hormonale-, mentale-, energetische systeem van de mens.

Alles is ontstaan ​​en bestaat uit energie. Zo ook elke cel en groepen van cellen (organen) in het menselijk lichaam, en alles heeft zijn eigen trilling (frequentie). Wanneer het lichaam in harmonie (in balans) is, voelen wij ons gezond (zijn we goed gestemd). Wanneer de energieën verstoord zijn, ervaren wij ongemak, ziekte (zijn we ontstemd). Door deze frequenties te natuurlijk voorkomen, en terug te brengen naar hun algemene staat van zijn”), we weer gezondheid.

Rigpa Energetic Healing kan helpen om weer in balans te komen, in harmonie te komen met je lichaam, je geest en een gevoel van welzijn creëren.

 

Enkele voorbeelden wat Rigpa Energetic Healing voor jou kan betekenen:

-Een gevoel van diepe ontspanning

– Geen idee meer hebben

– Een licht gevoel

– Het loskomen van vastzittende emoties

– Terug gaan naar herinneringen uit het verleden

– Loskoppelen van herinneringen aan de emotie

– Oplossen van spanning in het lichaam

– Oplossen van lichamelijke klachten

– Hulp bij slaapproblemen

 

Dit zijn enkele voorbeelden, elke behandeling is anders en heeft een ander effect.

REH kan zijn werking helpen bij het doorbreken van patronen (sampara’s) en kan uitstekend dienen als ondersteuning bij de aanpak van klachten.

Blog Home